Nosaltres

Nosaltres

32286593_108693773341251_510696641704807

Una campanya que neix de l'amor.

 

Aquesta iniciativa neix de l'amor, del record i del respecte. De la necessitat d'acompanyament i de protecció que tenim els vianants, especialment els nens i nenes, que són els més vulnerables.

La campanya neix de manera espontània als passos de vianants propers a l'Escola Enric Casassas, uns mesos després de l'atropellament del Roger Canudas Torralba, i té l'objectiu de sensibilitzar els conductors, i d'assenyalar i proposar solucions per fer visibles els punts que presenten més risc pels vianants.

La imatge que trobem pintada a diferents cruïlles, inspirada en una fotografia del Roger i el seu germà Àlex, és un símbol amable, i alhora potentíssim, d'amor, acompanyament i protecció.

La campanya promou diverses accions que van des de la senyalització dels punts que suposen més risc pels vianants i la interpel·lació als conductors incívics, fins a l'acció pedagògica, amb la realització d'activitats didàctiques per treballar la sensibilizació a les escoles.

La difusió de les accions de la campanya es farà a través del compte de twitter @protegimnos i de l'etiqueta #alertavianants

35195818_131598427717452_467146344626755

Una campanya que creix

De seguida, diferents mitjans de comunicació, entitats (AMPAS, Associacions veïnals, partits polítics...) i particulars van interessar-se per la història, i vam obrir un compte a Twitter i Facebook per fer difusió de les diferents accions de la campanya.

De manera una mica orgànica hem anat concretant els diferents focus d'atenció, i la campanya se centra en 3 eixos d'acció: 

- Una més institucional, orientada a aconseguir la implicació de l'Administració per canviar coses

- Una més simbòlica, que busca conscienciar apel·lant a les emocions i a l'empatia

- Una més pedagògica, que ha de resultar en l'elaboració de materials diàctics per treballar la conscienciació a les escoles 

En tots aquests àmbits estem molt actius.

 

A NIVELL PEDAGÒGIC

Pel que fa a la darrera, s'ha dissenyat una seqüència didàctica que s'està implementant actualment a l'escola Enric Casassas, i de la qual se n'elaborarà una Guia didàctica que es posarà a disposició d'AMPAs i Centres Educatius, i participem juntament amb diverses escoles del municipi en l'elaboració d'un porjecte de camins escolars segurs.

 

 

A NIVELL SIMBÒLIC

Quant a la vessant simbòlica, es continúen fent accions per assenyalar els passos de vianants dels diferents barris, i es fa difusió de la campanya a través de premsa (TV  - Tot es moutelenotícies-, ràdio, premsa local - el Diari de sabadell va publicar durant vuit setmanes consecutives articles de denúnica sobre els punts de risc que havíem assenyalat en una Crida als veïns de la zona centre, i Nació Sabadell i isabadell.cat també ha publicat nombrosos articles...) - actualment estem enllestint la web on quedaran recollides totes aquestes intervencions, i els materials que es posen a disposició dels interessats, de seguida que la fem pública, us n'enviem l'enllaç-

Hem fet diverses actuacions: crides veïnals, activitats amb Ampas i associacions de veïns,una campanya de multes incíviques... i arran de l'acollida a les xarxes socials, s'ha obert un altre àmbit d'actuació, que és la denúncia dels comportaments incívics que molts ciutadans fan arribar al feed de Protegim-nos, i que podeu seguir diàriament. 

Per aquesta vessant més simbòlica, també estem en contacte amb diferents artistes de la ciutat per fer diverses intervencions de suport a la campanya. En Werens va redissenyar la plantilla amb la silueta que fem servir en les diferents accions, i estem pendents que faci una intervenció en un dels punts de risc assenyalats a la primera Crida; a banda estem elaborant un vídeo-documental que recull diverses accions de la campanya, i van sorgint noves aliances que faran néixer noves col·laboracions.

A NIVELL INSTITUCIONAL

Pel que fa a la part institucional, hi ha hagut diverses reunions amb representants de l'Ajuntament i la Sindicatura de Greuges, i s'han aconseguit canvis i compromisos que ja són visibles en la zona centre de la ciutat (el "Petó i adéu", la senyalització dels passos de vianants del C/Indústria, els canvis de direcció en la zona de creueta, el compromís d'iniciar les obres per fer una plataforma única al C/Llobet/Les Paus, el compromís de cessió de part del pàrking del Vapor Turull per fer-ne zona infantil...), i els representants de l'Ajuntament s'ha mostrat molt disposats a col·laborar per fer accions conjuntes.

35515029_133694214174540_413868792302324