• Protegimnos

Fa un any...
Avui fa un any tot va canviar per tots nosaltres. A banda de l’impacte brutal de la notícia de l’accident, de la sacsejada que va suposar per familiars, amics, coneguts i companys d’escola, aquest succés va canviar el nostre petit món per sempre.

Per una banda, sentíem una enorme empatia, perquè el Roger és un dels nostres. Per l’altra, ens va fer sentir molt vulnerables. No només a nosaltres, sinó que també feia vulnerables els nostres fills i filles. Podia haver estat qualsevol, en qualsevol moment.

I durant molt de temps vam sentir por, molta por. Por de cada cotxe, que percebíem com una potencial màquina de matar. I vam canviar la manera d’anar pel carrer, patint perquè els cotxes van massa ràpid, passen massa a prop, perquè pugen a les voreres i als passos de vianants, perquè no ens respecten i ens fan sentir insegurs.

I vam canviar també la manera d’anar al volant, conscients que hem d’estar alerta, que a qualsevol cruïlla pot sortir un nen corrents, o una persona gran. I aquesta actitud d’alerta, cura i respecte ens ha fet anar creant, inconscientment i col·lectiva, una “cadena de protecció”.

I de sobte, la imatge del Roger i l’Àlex va aparèixer als carrers, acompanyant-nos i fent-nos adonar que el model de ciutat que tenim se’ns fa invivible, i que no podem permetre’ns no fer res.

D’això, justament, va Protegim-nos. De persones que tenen cura de persones. Amics, coneguts, veïns, conciutadans... cada persona que denuncia un comportament incívic, que s’indigna en veure’n un, que envia una notícia sobre el canvi que s’ha pogut generar en algun indret, que comenta, s’informa, s’emprenya o comparteix, fa el “clic” i pren consciència, i afegeix una baula a la cadena de protecció.

Una vegada vam sentir la Vanesa dir que no podia ser que el món seguís girant com si res no hagués passat. No ho hem permès. Volem fer-vos sentir l’escalf i la certesa que aquell dia va canviar el món per tots nosaltres. El record del Roger ens farà seguir teixint col·lectivament aquesta xarxa d’amor i protecció, i al seu voltant seguiran naixent aliances per generar canvis i fer una ciutat una mica millor.

Protegim els vianants, protegim els infants, construim la ciutat que volem i tinguem cura de les persones.


Protegim-nos.